mr. Elske Zomer

Advocaat

 

Rechtsgebieden
– personen- & familierecht
– huwelijksvermogensrecht
– erfrecht
– appartementsrecht

Over Elske
Elske is afgestudeerd aan de Katholieke Universiteit van Nijmegen (thans Radboud Universiteit Nijmegen) in de vakken internationaal auteursrecht, Nederlands economisch recht en verzekeringsrecht.

Sedert 1995 staat zij voornamelijk ondernemers en zelfstandigen bij op gebied van personen- en familierechtelijke kwesties. Zij heeft zich gespecialiseerd in huwelijksvermogensrecht, alimentatierecht en erfrecht en in echtscheidingsbemiddeling door in vroeg stadium de opleiding tot NMI (thans MfN), VAS & VPFA (thans vFas)-mediator te volgen. Met een klassieke vooropleiding en een voorkeur voor cijfers gaat het rekenwerk Elske eenvoudig af.

Als personen- en familierecht-advocaat hecht ik aan de vertrouwensrelatie die ik met mijn cliënten heb. Zij mogen mij dan ook te allen tijde bellen, omdat ik weet dat er geen misbruik van zal worden gemaakt.

Gecertificeerd gespreksleider intervisie
Elske heeft vanaf 1995 ervaring met (informele) intervisie door deelname aan en door het begeleiden van (intervisie)groepen. Bij besluit van de algemene raad van de NOvA van 16 april 2020 is Elske opgenomen in het Register voor de duur van 5 jaar als ‘gespreksleider intervisie’.

Nevenactiviteiten
Haar drukke praktijk weerhield Elske er niet van maatschappelijk actief te zijn. Zo is zij voorzitter van een landelijke vereniging (NVGP, thans SON) met 1.400 leden geweest en van een VvE met 50 leden/appartementen. Zij is plaatsvervangend voorzitter van cliëntenraad CWI op regionaal niveau, alsook op nationaal niveau (RvB) van de centrale cliëntenraad CWI geweest. Was lid van de landelijke adviescommissie CWI van Min. van Sociale Zaken. Gedurende zes jaar had zij zitting in het dagelijks bestuur van de regionale (Brabantse) Klachtencommissie Kinderopvang. Voorts heeft zij gedurende een aantal jaren de portefeuille Financiën als lid van het dagelijks bestuur van diverse Kinderdagverblijven beheerd en is zij lid geweest van de commissie voor Bezwaar-en Beroepschriften van de Gemeente Hooge- en Lage Zwaluwe (thans gemeente Drimmelen).